CROSSHOLDER - HARCOLJ és Rock On
2012-04-05 19:47:27

„Kedves Barátaink, Harcosok, Lovagok, köszönjük nektek, hogy ebben a rohanó világban támogattok bennünket és akár a világ végére is eljönnétek velünk, ha ezt megtehetnétek! HARCOLJ!”  Interjú Gondosch „Güzü” Jánossal, a Crossholder zenekar vezetőjével.

Szia Güzü! Rég dumáltunk, mesélj hogyan zárta a Crossholder a 2011-es évet?
Szia Andóca! Nagyon jól zártuk az évet, hiszen már jól indult!(nevet) Már 2010 december 30-án a Club 202-ben (ex. Wigwam) elkezdődött egy országos turné a Pokolgép zenekarral, amely 2011 március12-én, a Székesfehérvári Fezen-ben végződött.
Eközben, volt egy-két szabad hétvégénk is, amit ki is használtunk és február11-én. A Crazy Mama-ban is toltunk egy fergeteges, szinte teltházas bulit a nagyon jó barátaink, „Akela” társaságában, „Farkasfersang 2011” címen.
Időközben, egy nagy költségvetésű, angol nyelvű videoklipet készítettünk a Magyar Rock TV. jóvoltából (ezúttal is köszönet Mike Bölcskeynek a támogatásért és Gál Péternek a vágásért), amit különböző menedzsmentekhez küldtünk el, szerte a világban.
Itt, egy kis kitérőt kell tegyek, ugyanis az ide vezető út nagyon fontos.
Szóval, ezt a videót azért kellett elkészítsük, mert amikor, 2010. március 5-én, a Tim Ripper Owens előtt játszottunk a Crazy Mama klubban, azt videóra vettük és a Tim, norvég menedzsere, Roger Bjelke látta, majd a Ripper 2010, Szeptemberi bulijára eljött Budapestre és személyesen is találkoztunk. Ekkor azt javasolta, hogy hozzunk össze egy angol produkciót is, mert lát bennünk fantáziát, de magyarul esélyünk sincs külföldön.
Ekkor állt össze az angol program és 2010. december 4-én, Győrben, a „Black Rock” béli bulin bemutattuk a külföldön, majdan fellépő énekesünket, Nachladal „Nahi” Istvánt, akit sok rocker a Wisdom-ból ismerhet. Karcsi (Devil) sajnos nem tud annyira angolul, hogy jól szólaljon meg a banda, emiatt az ő beleegyezésével hívtuk a Nahit a Crossholderbe, aki, természetesen, teljes jogú taggá vált.
Kitérő vége.:)
Tehát, szétküldtük az anyagot, Roger pedig elsőként válaszolt, és azt mondta, hogy az anyag tökéletes, de élőben is le akar csekkolni bennünket.
Közben, egy Japán cég, a „Kohaku Music” is érdeklődött és meghívtak Japánba, de sajnos az nem jött össze, mert az ottaniak nem voltak hajlandók fizetni, még a jegybevétel után sem.
Nemsokára, jelentkezett egy amerikai promóter is, a „GMM Grammy”, melynek az illetékese azt írta, hogy élőben is szeretne minket látni, Amerikában, vagy a Thaiföldön, ugyanis, ott is van képviseletük. Ekkor kellett lépnünk, mert nagy lehetőséget láttunk ebben az üzenetben.
A Thaiföldi kiruccanást választottuk, mert oda, a Rock TV. fővezére, Mike már szerzett egy lehetséges buli helyszínt számunkra, tehát már volt egy klub, ahol megnézhetett bennünket a Grammy embere. A Grammy illetékese, csak egy helyre volt hajlandó elmenni, a bandát megnézni és az a „The Rock Pub Bangkok” volt, Thaiföld leghíresebb klubja, ahol olyan bandák játszottak és játszanak, mint a Dragonforce, Doro, Tankard, Exodus, Napalm Death stb.
Nos, ekkor szóltam az egyik Bangkok-i barátomnak, akit máris a Thaiföldi menedzserünknek neveztem ki, és megkértem, hogy menjen el, kössön le egy bulit náluk. Vitt magával egy DVD-t, melyen a „Miriam” klip és még egy angol nyelvű Crossholder dal volt, a „Jeruzsálem Ostroma”.
A „The Rock Pub” tulajdonosa megnézte és elsőre igent mondott.
Ezután, egy hivatalos meghívót is küldött a magyarországi, Thai nagykövetségre, mely alapján, soron kívül megkaptuk a vízumokat. A „The Rock Pub” koncertre, sajnos a Grammy illetékese, Paul nem jött el, mert a buli előtt két nappal, ki kellett utazzon Amerikába, viszont szólt egy-két embernek, hogy nézzenek meg minket.
A buli után meg is jelent egy amerikai promóter, Roy, akivel azóta is kapcsolatban vagyunk, és aki egy 2012-es, amerikai turné lebonyolításán kezdett el dolgozni, amit hazament. Már a helyszínek is megvoltak, a (Route 66 útvonalán) de sajnos ez nem jött egyelőre össze, mert Amerikába a vízum nem elég, hanem munkavállalási engedély kell és ez, egy hosszadalmasabb tortúra. De rajta vagyunk az ügyön, nem adtuk fel.
Nem tágítom a szót, a lényeg, hogy egy öt koncertes turnét hoztunk össze Thaiföldön, mely nagyon sikeres volt, és ami fontos, hogy mindenhol főzenekarként léptünk fel, szinte teltházak előtt.
Augusztusban, 23-án, Beregszászon léptünk fel a Charlie-val, a „Függetlenség Napja”-n. Ez egy nagyon kellemes meglepetés volt, ugyanis nagyon lelkes közönséggel hozott össze minket a sors, akik végigtombolták velünk a koncertet.
Szeptember 2-án a Szeptemberfeszt nagy színpadán léptünk fel. Sajnos, erre a bulira nem vagyok büszke, mert a hangosítás kritikán aluli volt, pedig a közönség itt is örömmel bulizott velünk.
Szeptember 10-re viszont, az augusztusi, Beregszászi buli hatására, meghívást kaptunk a Nagyberegi Szöttesfesztiválra, neked köszönhetően!
Nos, ez volt életünk egyik legkellemesebb koncertje, hiszen csak mi játszottunk, fő vagy előzenekar nélkül, a focipályán felállított színpadon. Nem tudom hány ember lehetett ott, de hogy több mint ezer, az biztos. Késő éjszakáig játszottunk és nagyon sokszor hívtak minket vissza. Több infó a Vaskarcon megjelent írásokban, „Kárpátalja meghódítása” címen található.
Októberben, európai turnéra mentünk. Svájcban kezdtünk, két bulival (Herisau, Luzerne), a Battalion zenekar társaságában, majd csatlakoztunk a Roger Bjelke által szervezett Thunderbolt, Tirana Rockers, Crossholder Kelet Európai turnéhoz. Nagyon sikeres volt ez a turné, kivéve egy bulit, épp a szülővárosomban, Kolozsváron, ahol nagyon kevesen voltak, mert a koncert egy árva plakáttal sem volt meghirdetve. Másnap, viszont, a Horvát fővárosban, Zágreb-ben iszonyú sok rocker várta a három zenekart. Ez a turné volt a vízválasztó számunkra, miszerint átjutunk a rostán vagy sem.
Átjutottunk,….és nem sokkal a turné után, a Roger kijelentette, hogy a Crossholder a „Black Diamond Management” hivatalos zenekara, juhhéjjj:)!
Hab a tortán, a Club 202 béli Akela, Crossholder, Bermuda fémjelezte „Farkasfarsang” volt 2011 október 31-én. Nagy köszönet az Akelasoknak akik a mi bulinkat is végig tombolták a Crossholder serege mellett, akiknek nagyon hálásak vagyunk amiatt, hogy mindig mellettünk vannak, olyakor, külföldre is elkísérnek.
Novemberben Zentán is voltunk a Svájci Battalion zenekarral. A buli jó volt, de ott is kevesen voltak, ugyanis Vasárnap volt a koncert.
Nos, így zártuk a 2011-es évet.

Köszönjük a precíz, részletes beszámolót! Nos, több kisegítő gitárossal működtök együtt, de a csapat oszlopos tagja mégis Szávai Gergő maradt. Kik a beugró bárdisták, mit lehet tudni a srácokról?
Két csapat van, de a Crossholder egy család. Az egyik, a klasszikus felállás, Szaládi Karcsi, Carlos, Gery, Gabi és én. A másik pedig, a külföldön fellépő csapat: Nahi, Gery, Dzsanda Misi, Szabó Dani, Karakas Zsolt, Gabi és én. Nincsenek beugró bárdisták, mindegyik gitáros a banda teljes jogú tagja. Természetesen, a színpadon mindig csak öt, maximum hat tag játszik. Ez attól függ, hogy ki ér jobban rá. Mindegyik gitáros kiválóan tudja a dalokat, tehát ezzel sincs gond. Erre azért van szükség, mert elég sok külföldi buli van a láthatáron és a menedzsment nem fogadja el, ha valami miatt a banda nem tud elmenni az adott koncertre vagy turnéra. Tehát, mi így biztosítjuk a biztos részvételt.

Mit lehet tudni a srácokról?
A Szabó Dani a Keeper of Dream gitárosa és ő volt velünk az októberi turnén. Dzsanda Misi, az ukrajnai Judas Priest Tribute volt gitárosa és a Nagyberegi buli után csatlakozott a bandához, amikor a Gery barátomnak nagyon sok bulija jött össze, a különben is nagysikerű „Twister” zenekarával, mely az ő gyereke, tehát foglalkoznia kell a bandával. Karakas Zsolt pedig akkor jött, amikor a Carlos az Akela szólógitárosa lett és emiatt, a külföldi turnékat nem tudja vállalni. A Zsolt, egyébként a Szíjártó Zsolt tanítványa, aki nagy lelkesedéssel ajánlotta az ifjú titánt a bandába. Balkezes gitáros és nagyon jól tolja a metált!

Mesélted, hogy készülőben az új köteted. Miről fog szólni? Pontosan mikor kapjuk meg?
Ott folytatódik, ahol az első abbamaradt. Hogy miről fog szólni, egyelőre titok, de annyit elárulok, hogy a jelenről, hiszen a címe is az lesz, hogy „Crossholder, Válságok viharában”. Nem tudom, mikor kapjátok meg, egyelőre az ötödik fejezetnél tartok a 7-ből. Nem sietem el, mert jó anyagot akarok a kezemből kiadni.

Az új nótákkal hogyan haladtok? Mikor vonultok újra stúdióba?
Közben a nótákat is írjuk, kettő van meg, de meg kell várnunk a regényt, mert az alapján írjuk majd a dalokat.

Az elmúlt évben, hónapokban több határon túli bulit is lenyomtatok. Melyik megmozdulásotok maradt a legemlékezetesebb?
Erre a kérdésre, az első pontban, válaszoltam, mindegyik emlékezetes volt, de leginkább a Thaiföldi bulik voltak emlékezetesek. Tálcán hordoztak bennünket és vadul rajongtak a thai rockerek a bulikon. Kakukktojás, a szó jó értelmében, a Nagyberegi buli és ezt nem nyalizásból mondom, hanem azért, mert ott voltunk csak mi és csak magunknak, illetve a közönségnek köszönhetjük azt az éjszakát, nameg a buszokkal érkező Beregszászi rajongóinknak, bocs, Barátainknak, mert a „rajongó” szó túl távol áll tőlünk!

Hol szerettek leginkább fellépni, fesztiválokon vagy klubokban?
Fesztiválokon, de nagyobb klubokban is, ha elég nagy a színpad.:)

Az idén hol lesz látható a csapat, hazai fesztiválok valamelyikére kaptatok meghívást?
Most dolgozunk a fesztiválokon, de sajnos a szavazós változathoz valahogy nincs szerencsénk, mert még a listákra sem kerülhetünk fel, tehát még szavazni sem tudnak a seregünk tagjai. Szerencsére, épp Szombaton kaptunk meghívást a Rockmaratonra, a Rockerek.hu által, méghozzá jó időpontra, nem matinéra, este 20 órára. Viszont, több külföldi fesztiválról is megkerestek és folynak a tárgyalások. Az Angliai (Knebworth) Sonisphere 2012 fesztivál esetében bejutottunk az első 10 esélyes előbanda közé (500-ból), mely eseményre Thaiföldön hívott meg az egyik szervező hölgy, de sajnos a fesztivált, anyagi okok miatt lemondták. Kilátásba van egy Romániai (Ost Fest 2012) és egy Bulgáriai fesztivál is, ahova a fent említett japán menedzsment vezetője juttatott be az esélyesek közé. Mivelhogy túlkínálat van, elég nehéz dolguk van a szervezőknek, de hátha ránk esik a választás. Már az is nagy dolog, hogy a listájukon vagyunk.

Egyre nagyobb létszámmal bír a Crossholder serege. Üzennél nekik valamit?
Kedves Barátaink, Harcosok, Lovagok, köszönjük nektek, hogy ebben a rohanó világban támogattok bennünket és akár a világ végére is eljönnétek velünk, ha ezt megtehetnétek! HARCOLJ és Rock On!
Güzü

További sok sikereket a csapatnak és köszönöm a válaszokat!

Nagyon szívesen, én köszönöm a megkeresést!

https://www.facebook.com/crossholder

http://www.crossholder.com/

 

 

Pál Andi „Andóca”
 

Ajánljuk
Letöltések
Nagaarum - OORT


Nagaarum - OORT2


Exodikon - Végtelenbe zárva/Trapped in Infinity


GuilThee - Szemantikai háromszögek


Friday - Choosing the
FutureAd Astra - Open Wide
Címkék
Eligazodás végett
(21), Ankh (4), Crustatombe Records (1), Eagles Of Death Metal (1), Éjfény (1), Fact & Fiction (1), FlameDrop (1), GOTHOOM open air fest 6,66 (1), Heroes Never Die (1), Igor Mortis Vodka Klub (1), IN MOVEMENT (1), Just Four (1), Lars Szöke (1), Légó Club (1), Lord Dying (1), Pool Of Blood (1), Rock On! Fest (1), Saratan (1), Sollen (1), Trash (1), Vocalz And Chordz Productions (1), Whitesnake Tribute Band (1), X-Art Projekt (1), 11. Szabadszállási Amatőr Rockfesztivál - Július 23-25 (1), 1349 (1), 15. Jubileumi Harley-Davidson Open Road Festet (1), 16. Harley-Davidson Open Road fesztivál (2), 1984 (1), 1988 (1), 1993 (1), 1KillEmbrace (2), 2 napos tribute fesztivál a DürerKertben (1), 20. Arló Hellness Hétvége 2015 (3), 2012 (1), 2013-as lista (4), 2014-es lista (4), 2015-ös lista (1), 213 (Slayer Tribute) (8), 2Cellos (1), 30Y (9), 5. Zord Rocktábor (1), 6. Emlékkoncert Szolnokon (1), 70000 Tons of Metal (3), 8-as Műhely (1), 80's Hairbands Festival (1), A Storm Of Light (1), A Thousand Lost Civilizations (1), A W.A.S.P. (1), A-Cél Rock ’N Sport Klub (5), A-Cél Tehetségkutató (1), A-ha (4), A.M.D. (1), A38 (62), Abba (1), ABCD (1), Abnormal Thought Patterns (1), Abnormality (1), Aborted (6), Aborym (1), Abraham (1), Abraxan Hymns (1), Absolved (2), Abstract (5), Abysmal Dawn (3), AC/BC (1), AC/DC (3), Accept (8), Accord Management (3), Accuser (1), ACDC (1), Acid Victoria (2), Act of Defiance (3), Action (7), Ad Astra (13), Adagio (2), Ade (1), Adharma (1), Adrenaline Mob (2), Adrian Smith (1), Aeneis (1)
Partnereink