Ham&X - A klasszikus rock muzsikáitól a ritkábban hallható rock n roll gyöngyszemekig
2013-01-09 20:13:56

A Ham&X egy budapesti rock n’ roll zenekar, mely 2008-ban alakult. Több tagcsere után jött létre a végleges felállás. A tagok egytől egyig rutinos, régóta játszó zenészek, ezért könnyen megtalálják egymással a közös hangot, akár szórakozásról, akár munkáról van szó.

 

A Ham&X frontembere Müller Laca, aki az éneklés mellett a banda egyik gitárosa is. Laca a zenekar egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező tagja, hiszen számtalan együttesben játszott, és sok sikeres koncert van a háta mögött. A banda másik gitárosa Imrefi József (Josh). Az együttesben nincsen külön szólógitár és ritmusgitár poszt, Lacával testvériesen megosztoznak a szólókon, sokszor igazi gitárpárbajokat produkálva ezzel a színpadon. Josh kezeli a zenekar informatikai teendőit, ő a Ham&X honlapjának üzemeltetője is. Andó Lala a banda basszusgitárosa, vokalistája és hangtechnikusa egy személyben. Laca mellett a másik nagyon rutinos tag, tapasztalataira nagy szüksége van a zenekarnak a hangzás tökéletesítésében. Az együttes erősítőit is ő készíti. A dobok mögött Kaláka János – Kalán – felel a ritmusért. Magabiztosságával és stabilitásával biztos alapot nyújt a többiek számára. A banda állandó vendégzenésze Gregor Attila herflis, aki virtuóz szájharmonika-játékával dobja fel a koncertek hangulatát.

A zenekar saját számok mellett feldolgozásként főleg a 70-80-as évek klasszikus magyar és külföldi rock, rock n’roll szerzeményeit vette fel repertoárjába. A Ham&X célja, hogy ne csak a más zenekaroktól gyakran hallható, közismert zenéket játssza. Ezért a fellépéseken ritkább, de ugyanakkor fülbemászó dallamú gyöngyszemek is elhangzanak az ismertebb nóták mellett. A Hobo és Radics Béla szerzemények mellett többek között P. Mobil, Deep Purple, Led Zeppelin és AC/DC számok is felcsendülnek a koncerteken. A saját zenék kivétel nélkül mind magyar szöveggel készülnek, és szinte minden tag kiveszi részét az alkotásban. Ezért stílusában változatos, a zenekar arculatához igazodó számok születnek - a lendületesebb rock daraboktól a lassabb számokig. A banda számára az igényes előadásmód és profi hangzás mellett nagyon fontos a közönség szórakoztatása. Ezért a hallgatóság igényeihez igazítva áll össze a repertoár, némi humort is csempészve a műsorba egyedi összemixelt egyvelegekkel és viccesebb alkalmi feldolgozásokkal.

A Ham&X sok sikeres és kitűnő hangulatú koncerten van már túl, játszott nagyobb közönség előtt több budapesti klubban, kollégiumban, olyan zenekarok előtt, mint pl. a Belga, a Hollywood Rose, a Tengs Lengs, a Tűzkerék vagy a Takáts Tamás DBB. Az együttes tervei között szerepel az egyedi feldolgozások és saját számok megismertetése a közönséggel rendszeres fellépéseken keresztül mind klubokban, mind szabadtéri fesztiválokon.

https://www.facebook.com/hamandx

http://hamandx.hu/
 

Cimkék: Ham&X;

Hasonló írások:

  Ajánljuk
  Letöltések
  Nagaarum - OORT


  Nagaarum - OORT2


  Exodikon - Végtelenbe zárva/Trapped in Infinity


  GuilThee - Szemantikai háromszögek


  Friday - Choosing the
  Future  Ad Astra - Open Wide
  Címkék
  Eligazodás végett
  (21), Ankh (4), Crustatombe Records (1), Eagles Of Death Metal (1), Éjfény (1), Fact & Fiction (1), FlameDrop (1), GOTHOOM open air fest 6,66 (1), Heroes Never Die (1), Igor Mortis Vodka Klub (1), IN MOVEMENT (1), Just Four (1), Lars Szöke (1), Légó Club (1), Lord Dying (1), Pool Of Blood (1), Rock On! Fest (1), Saratan (1), Sollen (1), Trash (1), Vocalz And Chordz Productions (1), Whitesnake Tribute Band (1), X-Art Projekt (1), 11. Szabadszállási Amatőr Rockfesztivál - Július 23-25 (1), 1349 (1), 15. Jubileumi Harley-Davidson Open Road Festet (1), 16. Harley-Davidson Open Road fesztivál (2), 1984 (1), 1988 (1), 1993 (1), 1KillEmbrace (2), 2 napos tribute fesztivál a DürerKertben (1), 20. Arló Hellness Hétvége 2015 (3), 2012 (1), 2013-as lista (4), 2014-es lista (4), 2015-ös lista (1), 213 (Slayer Tribute) (8), 2Cellos (1), 30Y (9), 5. Zord Rocktábor (1), 6. Emlékkoncert Szolnokon (1), 70000 Tons of Metal (3), 8-as Műhely (1), 80's Hairbands Festival (1), A Storm Of Light (1), A Thousand Lost Civilizations (1), A W.A.S.P. (1), A-Cél Rock ’N Sport Klub (5), A-Cél Tehetségkutató (1), A-ha (4), A.M.D. (1), A38 (62), Abba (1), ABCD (1), Abnormal Thought Patterns (1), Abnormality (1), Aborted (6), Aborym (1), Abraham (1), Abraxan Hymns (1), Absolved (2), Abstract (5), Abysmal Dawn (3), AC/BC (1), AC/DC (3), Accept (8), Accord Management (3), Accuser (1), ACDC (1), Acid Victoria (2), Act of Defiance (3), Action (7), Ad Astra (13), Adagio (2), Ade (1), Adharma (1), Adrenaline Mob (2), Adrian Smith (1), Aeneis (1)
  Partnereink