Warning: getimagesize(/var/wwwhosts/zenevilag.net/uploads/2014-04/IIIFooterFesztival.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /var/wwwhosts/zenevilag.net/inc/dblayer.php on line 49
III. Footer.hu Fesztivál: Shapat Terror, Antonia Vai, Nulladik Változat, Kaldera, Mi voltunk azok, Dazlious
2014-04-09 14:10:46

Az idén öt éves Footer.hu Kulturális magazin születésnapját a szerkesztők-szervezők azzal ünneplik, hogy 2014, április 11-én harmadszor is megrendezik a Footer.hu Fesztivált.

A Footer.hu a kultúra iránt elkötelezett írók, olvasók és művészek online közössége, amely a hazai underground élet kultikus szereplőit invitálta meg a születésnapjára.

A Mi Voltunk Azok zenekar a budapesti metál életben egyre nagyobb rendet rakó thrash/heavy metal Fregath együttes mellékdala, hiszen az anyazenekar énekese (Földi Attila, itt gitáron is nyomul), gitárosa (Komlósi Dávid - itt basszusgitárt ragad) és dobosa (Dechatel Ádám ) tolja a powerpop-country-blues-rockot. A p*csmadár, mert ez neked is jár!

"Útszéli folkmuzsika, introvertált hangulatok párbeszéde gitárral és énekkel. Ha te azt mondod, blues, mi azt mondjuk grunge. Ha te azt mondod, grunge, mi azt mondjuk folk." - így jellemzi Tanka Balázs és Kovács Bence a fesztiválon ugyancsak fellépő Kaldera zenéjét. Egyébként pedig a Turbo-énekes Tanka Balázs és gyerekkori barátja, Kovács Bence akusztikus duójából nőtte ki magát egyre népszerűbb akusztikus, folkos, grunge­os zenekarrá. A csapat korábbi formációja egyébként játszott már 2011-ben, a II. Footer.hu Fesztiválon, Tanka Balázs - Kovács Bence akusztik néven.

Érdekes színfoltja a hazai zenei szférának a svéd-magyar énekesnő, Antonia Vai. Tüzes, energikus előadásmód jellemző rá, ám mindez tökéletes összhangban van a melankolikus és mélyebb vizeken evező oldalával. Antonia a VOLT Fesztivál, a Fekete Zaj után fellép a III. Footer.hu Fesztiválon is!

A Dazlious zenei világát az alternatív rock-ízű sokféleség jellemzi. Már a felállás is különleges: profi, a szakma csínját-bínját évtizedek óta a vérükben hordozó zenészek sereglettek össze Gubicza József (szólógitár), s az ifjú énekesnő, Répási Évi (aki nem mellesleg a Footer.hu egyik szerkesztője) zenei kollaborolásának köszönhetően. A csapat a fesztivál keretein belül mutatkozik be a közönségnek és komoly szándéka "koncertfordultával" szíveket hódítani. Dalválasztásaik semmiképp sem átlagosak; olyan számokat játszanak, amelyek ott lebeghetnek a közönség tudatának peremén, amelyek ismerősnek tűnhetnek, de mégis újnak hatnak a hazai feldolgozásokat játszó zenekarok repertoárjához képest.

Nem telhet Footer.hu fesztivál Nulladik Változat koncert nélkül! A 25. születésnapját, márciusban, a Gödörben ünneplő együttes a születésnapot követően a III. Footer.hu Fesztiválon lép először színpadra. A new wave, dark rock, folk és tökös hard rock elemeket vegyítő, költői szövegekkel operáló kultikus underground csapat buliján a keserédes hangulat, pszichedélia és rákkendroll garantált!

Vigyázat, az egri fenegyerekek ismét a fővárosba látogatnak! A hazai stoner kiválóság Shapat Terror szintén visszajáró vendége a Footer.hu Fesztiváloknak. Az első, 2010-es rendezvényen is veszett bulit toltak, a szervezők gyanítják, ez idén sem lesz másképp!

Az átszerelések alatt és a koncertek után a magazin egyik szerzője, a Filter klub rezidens DJ-je, Szuszu nyomja a közönség és a nagyon vegyes ízlésű szerkesztőség kedvenceit.

Ajánljuk
Letöltések
Nagaarum - OORT


Nagaarum - OORT2


Exodikon - Végtelenbe zárva/Trapped in Infinity


GuilThee - Szemantikai háromszögek


Friday - Choosing the
FutureAd Astra - Open Wide
Címkék
Eligazodás végett
(21), Ankh (4), Crustatombe Records (1), Eagles Of Death Metal (1), Éjfény (1), Fact & Fiction (1), FlameDrop (1), GOTHOOM open air fest 6,66 (1), Heroes Never Die (1), Igor Mortis Vodka Klub (1), IN MOVEMENT (1), Just Four (1), Lars Szöke (1), Légó Club (1), Lord Dying (1), Pool Of Blood (1), Rock On! Fest (1), Saratan (1), Sollen (1), Trash (1), Vocalz And Chordz Productions (1), Whitesnake Tribute Band (1), X-Art Projekt (1), 11. Szabadszállási Amatőr Rockfesztivál - Július 23-25 (1), 1349 (1), 15. Jubileumi Harley-Davidson Open Road Festet (1), 16. Harley-Davidson Open Road fesztivál (2), 1984 (1), 1988 (1), 1993 (1), 1KillEmbrace (2), 2 napos tribute fesztivál a DürerKertben (1), 20. Arló Hellness Hétvége 2015 (3), 2012 (1), 2013-as lista (4), 2014-es lista (4), 2015-ös lista (1), 213 (Slayer Tribute) (8), 2Cellos (1), 30Y (9), 5. Zord Rocktábor (1), 6. Emlékkoncert Szolnokon (1), 70000 Tons of Metal (3), 8-as Műhely (1), 80's Hairbands Festival (1), A Storm Of Light (1), A Thousand Lost Civilizations (1), A W.A.S.P. (1), A-Cél Rock ’N Sport Klub (5), A-Cél Tehetségkutató (1), A-ha (4), A.M.D. (1), A38 (62), Abba (1), ABCD (1), Abnormal Thought Patterns (1), Abnormality (1), Aborted (6), Aborym (1), Abraham (1), Abraxan Hymns (1), Absolved (2), Abstract (5), Abysmal Dawn (3), AC/BC (1), AC/DC (3), Accept (8), Accord Management (3), Accuser (1), ACDC (1), Acid Victoria (2), Act of Defiance (3), Action (7), Ad Astra (13), Adagio (2), Ade (1), Adharma (1), Adrenaline Mob (2), Adrian Smith (1), Aeneis (1)
Partnereink