Warning: getimagesize(/var/wwwhosts/zenevilag.net/uploads/Prosectura-2.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /var/wwwhosts/zenevilag.net/inc/dblayer.php on line 49
Prosectura: a Földi nyalandók egy frankó lemez lett - interjú Imre Norberttel
2015-09-30 15:52:20

„Kicsi zacsi, tiki-taki, ici pici, puni-muti, nyali-fali, biszi-baszi, Öcsi-Pöcsi, kuki-muki...” Igen, ez a Prosectura - „Fazonra nyírt pinájú lány” c. dalából egy csodás szösszenet, de most nem ez a lényeg. A csapat 8 év után új albummal jelentkezik, pontosan október 10-én kapjuk meg a „Földi nyalandók” c. albumot, melynek dalait biztosan annyira fogjuk szeretni, mint a Sátán, Sátán hátán, a F.A.S.Z.A.!!! vagy akár a Vulgária c. lemezek dalait. Ennek kapcsán kérdeztem a csapat frontemberét, Imre Norbertet.

Tavaly lett 25 éves a brigád. Hogyan tudnád értékelni a Prosectura elmúlt éveit? Hol tart most a zenekar?
– Mi élveztük! :) Amiért anno zenekart csináltunk, az a vágy még mindig munkál bennünk. Hogy „hol tart most a zenekar?”, ez igazán már nem fontos. Játszunk, közönség van – ez számít. Egy zenekart úgymond pozicionálni itthon nagyon nehéz, mert mindenki sztár és nagyon megy neki. Mi nem vagyunk azok. :)

Értem. :) 8 év után új anyaggal jelentkeztek, méghozzá közösségi adakozás útján készül el az album. Mesélj erről az akcióról, mennyire volt sikeres?
– Az akció abszolút sikeres! Ez mondjuk olyan szempontból is fontos volt számunkra, hogy konkrét visszajelzést kaptunk arra vonatkozóan, hogy az emberek tényleg várnak egy jó Prosectura lemezt. Vagy rosszat …:) Először kicsit fura volt a feeling, de az emberek hozzáállása eszméletlen! Itt is nagyon megköszönöm mindenkinek a segítségét!

10 tétel kerül fel a korongra. Hogy érzitek, zeneileg ugyanazt az irányvonalat követitek még mindig, vagy 8 év elteltével változott a koncepció? Mennyiben lesz másabb napjainkban a Prosectura muzsikája?
– Semmiben. Illetve annyiban, amennyit mi is változunk. Nem fogjuk, tudjuk, akarjuk megerőszakolni magunkat.

A „Sándor, József melegek” igen pozitív fogadtatásban részesült. Mire emlékeztek legszívesebben ezzel az anyaggal kapcsolatban?
– Az egészre. A stúdiózásra, borító fotózásra, mindenre. Tényleg jó lemez volt, egy nagyszerű időszakban.


Szeptember 20-án kaptuk meg "A bennem háló..." c. tétel hivatalos szöveges videót. Tényleg nem csábít már Benneteket a pornó?
– Valaki azt írta a videó alá, hogy 30 év alatt ne is próbálja meg a szöveget megérteni senki… Van benne valami. De az már merész túlzás, hogy a dal szüzességi fogadalom lenne …:))

Hamarosan lemezbemutató koncert a Dürerben. Ezen kívül milyen különlegességre számíthatnak még a rajongók? 
– Mindent újra kiadunk, a komplett diszkográfiát. Sőt, megjelenik a 25 éves koncert DVD-n riportokkal megspékelve. Ez mondjuk baromi hosszú, csak pervezeknek! Annak a koncertnek a végére majdnem meghaltunk…ááááá! Nagyon jó volt!

Ismét indul a PUNKhenger turné. Hány állomást fog érinteni? Milyen alapelvek szerint állítjátok össze a turné programot?
– Nem tudom hány állomás, nem sok, Horváth Laci a szervezője. Vannak az állandó résztvevők – Picsa, Prosi – a többiek minden évben változnak. Idén lesz ETA, Dirty Dawn. Jó lesz, majd minden zenekarnál új lemezek, lesz miért eljönni a bulikba.

Hogyan érzitek, a közönségnél milyen fogadtatásra számíthattok az új dalokkal? Számoltok előre ezzel, vagy teljesen mindegy?
– Szokás szerinti sablon szöveg: eddigi legjobb albumunk. De az élet örök igazsága, hogy „a régiek jobbak voltak” …:) A Földi nyalandók egy frankó lemez lett! Egyébként fura számomra, hogy nekünk ugye ez az első, úgymond Facebook-os lemezünk – és ez kurva gyilkos dolog. Boldog – boldogtalan ír sokszor nagyobbnál nagyobb faszságokat is, ha az ember ezen leakadna, már rég felkötötte volna magát. Az a vicc, hogy ezek a vélemények ugyanígy megvoltak a vidám kilencvenes években is, csak az ember nem találkozott velük minden reggel. Ebben az országban mindenki ért a focihoz – azt tudjuk. De itt bmeg mindenki zseniális dalszerző, szövegíró sőt, újabban divattervező is. :) De mindegy, aki kurvának áll, azt…

Azt már lehet tudni, hogy 2016-ban mennyire lesz aktív a csapat koncertek szempontjából?
– Viszonylag, a mi tempónkhoz képest sokat fogunk játszani.

Hogyan tovább, mi élvez nálad elsősorban prioritást az idei évre?
– Idén egyértelműen az új album és az ahhoz kapcsolódó dolgaink, valamint a világbéke. Épp a napokban beszéltem erről Putyinnal!
 

https://www.facebook.com/prosectura?fref=ts

 

Andóca

Ajánljuk
Letöltések
Nagaarum - OORT


Nagaarum - OORT2


Exodikon - Végtelenbe zárva/Trapped in Infinity


GuilThee - Szemantikai háromszögek


Friday - Choosing the
FutureAd Astra - Open Wide
Címkék
Eligazodás végett
(21), Ankh (4), Crustatombe Records (1), Eagles Of Death Metal (1), Éjfény (1), Fact & Fiction (1), FlameDrop (1), GOTHOOM open air fest 6,66 (1), Heroes Never Die (1), Igor Mortis Vodka Klub (1), IN MOVEMENT (1), Just Four (1), Lars Szöke (1), Légó Club (1), Lord Dying (1), Pool Of Blood (1), Rock On! Fest (1), Saratan (1), Sollen (1), Trash (1), Vocalz And Chordz Productions (1), Whitesnake Tribute Band (1), X-Art Projekt (1), 11. Szabadszállási Amatőr Rockfesztivál - Július 23-25 (1), 1349 (1), 15. Jubileumi Harley-Davidson Open Road Festet (1), 16. Harley-Davidson Open Road fesztivál (2), 1984 (1), 1988 (1), 1993 (1), 1KillEmbrace (2), 2 napos tribute fesztivál a DürerKertben (1), 20. Arló Hellness Hétvége 2015 (3), 2012 (1), 2013-as lista (4), 2014-es lista (4), 2015-ös lista (1), 213 (Slayer Tribute) (8), 2Cellos (1), 30Y (9), 5. Zord Rocktábor (1), 6. Emlékkoncert Szolnokon (1), 70000 Tons of Metal (3), 8-as Műhely (1), 80's Hairbands Festival (1), A Storm Of Light (1), A Thousand Lost Civilizations (1), A W.A.S.P. (1), A-Cél Rock ’N Sport Klub (5), A-Cél Tehetségkutató (1), A-ha (4), A.M.D. (1), A38 (62), Abba (1), ABCD (1), Abnormal Thought Patterns (1), Abnormality (1), Aborted (6), Aborym (1), Abraham (1), Abraxan Hymns (1), Absolved (2), Abstract (5), Abysmal Dawn (3), AC/BC (1), AC/DC (3), Accept (8), Accord Management (3), Accuser (1), ACDC (1), Acid Victoria (2), Act of Defiance (3), Action (7), Ad Astra (13), Adagio (2), Ade (1), Adharma (1), Adrenaline Mob (2), Adrian Smith (1), Aeneis (1)
Partnereink